יום חמישי, 3 בדצמבר 2015

תורים של בנים ותורים של בנות

שמתם לב שיש תורים של בנים ותורים של בנות? זה לא שהתור נפרד זה פשוט שיש תורים שרק(או בעיקר) בנות עומדות בהם ויש תורים של בנים. או למעשה אין תורים לבנים אבל יש תורים לבנות וקצת בנים. הדוגמא הכי בולטת היא התור בחנות חומרי בניין. תור כזה אם הוא ארוך מ2 אנשים מחסל את החנות, הסיבה היא כמובן שבנים באים לחנות כחלק מעבודתם ומצפים לחזור לעבודה מיד. אבל התור בסופר.... זה כבר תור לתפארת. לרוב ההמתנה בו לוקחת יותר זמן מבחירת המוצרים ולרוב משום מה עומדות בו בנות. התור במספרה? כמובן שבנות ישמחו להמתין בו אבל אני הולך למספרה שאין בה תור או שהתור הוא מקסימום 5  דקות. אני לא מבין למה בנות מוכנות לעמוד בתור כזה ארוך. אבל העובדה שתורים כאלו נמצאים בעיקר בחנויות בהן הבנות עומדות מסמנת לי שזמנן של בנות בחברה שלנו אינו חשוב כמו זמנם של הבנים. יש כמובן עוד תורים שבהם אין אפליה .כמו התור בקופת חולים. אבל בואו ניזכר מי לוקח את הילדים לקופת החולים?  ולמה בכלל צריך שיהיה תור? הרי בסוף היום אין תור אז איך זה שבאמצעו יש?

תורת התורים (יש תורה מתמטית כזו) קובעת שיש רק שני סוגים של תורים. תור המתארך לאינסוף ותור של פריט אחד. הסיבה ברורה למי שמתעמק בנושא. אם השער שבו עובר התור יכול לקלוט יותר מהשער שמכניס פריטים לתור אז יש פריט אחד בתור אבל אם השער קטן מידי יהיה תור אין סופי. המסקנה מזה היא שבסופר ובמספרה יש יד נעלמה ה מוכנה לקחת את זמננו ללא התחשבות.

יש עוד סוג אחד של תור. זהו תור שוויוני לחלוטין והוא לא מפלה בין בנים ובנות. זהו התור הממשלתי. עליו נמנים התור במשרדי הממשלה אך גם פקקי התנועה, בתי הספר והצבא. אלו הם תורים בהם הממשלה החליטה לקחת את זמננו ללא הבחנה.
 
Locations of visitors to this page