יום ראשון, 18 באפריל 2010

עיר מקלט? אולי כדאי לחזור לשם?

פרשות השחיתות המתרחשות בישראל בתדירות מחרידה החזירו אותי לרעיון ישן נושן - עיר מקלט.
עיר מקלט היא מקום מוגדר בו ידו של החוק אינה שולטת. מקום אליו בורחים בידיעה שביצעת חטא ומתוך רצון להמלט מן העונש. לא רק חסרונות יש לעיר מקלט כי אם גם יתרונות והייתי רוצה להציע מודל מודרני לעיר מקלט.
בעולמנו הטלת עונש אורכת זמן ועולה כסף. העונש לרוב אינו מידתי ותלוי בעושרו של הנענש ובגישה שיש לו אל מקורות הכח. עסקת טיעון ועד מדינה הם רק שניים מהאמצעים בהם המדינה משתמשת כדי לקצר את התהליך ולהוזילו. אני מציע להוסיף לאלו את עיר המקלט.
יתכבד הפושע ויעזוב את ארצו ואת מולדתו ואת כל אשר אהב וילך וישב באזור קטן של המדינה המוקף חומה שם לא יענש ויוכל לחיות כאחד האדם. חוקי המדינה לא יחולו באזור הזה והמשטרה לא תכנס. אני מציע שעיר המקלט תוכל לעשות עסקים עם המדינה אך יושביה לא יוכלו לצאת ולבוא. אביא את מקרהו של א,א מן הפרשה הזו כמקרה בו מדינת ישראל אינה רוצה להמשיך ולחקור ולהתעמק. בזילות המשפט והחוק בישראל. לכן המדינה תגיש את כתבי האישום והנאשמים יעברו את גבול עיר המקלט וישבו שם בלי מורא המשפט.
רבים יגידו שזו דרך נהדרת להמלט ממשפט אך לדעתי גלות היא דרך נוראה לחיות ודרך נפלאה למדינה להפטר משוחרי הרע שבקירבה. חישבו כמה רוע נוכל להוציא מן הארץ על מנת שלא ישוב ויטנף את המדינה. אלו האנשים שאין לנו ממש רצון שיחיו פה.
אבל מה אם רוצחים יימלטו לשם? ובכן זהו מבחינת המדינה כלא ללא עלות, ארץ גזירה לבא בשעריה ומזור לכאבינו מאנשים רעים. הקלה גדולה על התקציב ללא חנינה כעבור שני שליש וללא בדיקה של תנאי הכליאה. אוסטרליה נוצרה כך ואולי כך יהפכו עלובי בנינו לעם טוב יותר. אני מוכן להוסיף אפילו שאפשר לתת לאדם שהעביר בעיר מקלט 30 שנה משנותיו תנתן חנינה אוטומטית והוא יוכל לשוב אל בינינו כאדם שנסלח.

אין תגובות:

 
Locations of visitors to this page